Kategori: Tips og ideer

Tips og ideer til din undervisning

Få ny inspiration med tips og ideer til din undervisning. Små pædagogiske fif, der gør en stor forskel…

Decembers daglige knallert

Decembers daglige knallert I mine klasser har jeg skabt en tradition omkring. Hver dag i hele december måned trækker vi en ny knallert med en af elevernes julehistorier, som jeg læser højt for klassen, mens de spiser frokost. Jeg plejer at vælge den første knallert, og det barn, der har haft den med, trækker i… Læs mere »

Klar til genåbning af skolen

Guide til genåbning af skolen. Få helt konkrete redskaber og inspiration til, hvad du og dine kollegaer kan gøre for, at genåbning af skolen kommer til at fungere i praksis. Når skolen igen og igen bliver vendt på hovedet, er vi nødt til at tænke kreativt. Og coronakrisen kræver, at vi tænker helt anderledes om… Læs mere »

Fjernundervisning – Få tid og ro til dialog

Du kan få tid i din fjernundervisning til en tættere dialog med enkeltelever og grupper ved at begrænse mængden af fælles online-tid. Det eneste det kræver, er en anden organisering af undervisningen. Min faglige introduktion af nyt stof for klassen er reduceret til ½ time om ugen. Resten af tiden arbejder eleverne. Det kan udskolingselever selvfølgelig… Læs mere »

Klar til næste skoleår med overskud

Tjekliste til nyt skoleår med overskud Jeg har glædet mig vildt meget til at præsentere dig for mine 3 nye e-bøger. Jeg har knoklet de sidste måneder for at få dem klar til dig, så du kan være PÅ FORKANT næste skoleår 🙂 START NÆSTE SKOLEÅR MED AT VÆRE PÅ FORKANT – OG BLIV VED… Læs mere »

Sød ide til dimissionsfesten

Lærer Helle Caspersen overrakte alle elever en rød nellike og deres klods fra ’Ugeskemarevolutionen’, hvor eleverne via en klods med navn tilkendegiver, at de nu har brug for hjælp. Som Helle Caspersen sagde: “Nu har I ikke længere brug for hjælp fra mig, så I får klodsen med hjem.”     Nu har I ikke længere brug… Læs mere »

Den største læringseffekt

Alle mine elever arbejder med individuelle mål – både faglige, personlige og sociale mål. Hver uge bruger de logbogen til at reflektere over, hvordan det går med deres mål. Jeg beder dem om at skrive, hvad de har gjort siden sidst, og hvad de vil gøre det næste stykke tid for at nå målet. Når… Læs mere »