Kategori: Tips og ideer

Tips og ideer til din undervisning

Få ny inspiration med tips og ideer til din undervisning. Små pædagogiske fif, der gør en stor forskel…

Klar til næste skoleår med overskud

Tjekliste til nyt skoleår med overskud Jeg har glædet mig vildt meget til at præsentere dig for mine 3 nye e-bøger. Jeg har knoklet de sidste måneder for at få dem klar til dig, så du kan være PÅ FORKANT næste skoleår 🙂 START NÆSTE SKOLEÅR MED AT VÆRE PÅ FORKANT – OG BLIV VED… Læs mere »

Sød ide til dimissionsfesten

Sød ide til dimissionsfesten Lærer Helle Caspersen overrakte alle elever en rød nellike og deres klods fra ’Ugeskemarevolutionen’, hvor eleverne via en klods med navn tilkendegiver, at de nu har brug for hjælp. Som Helle Caspersen sagde: – Nu har I ikke længere brug for hjælp fra mig, så I får klodsen med hjem.    … Læs mere »

Decembers daglige knallert

Decembers daglige knallert I mine klasser har jeg skabt en tradition omkring elevernes julehistorier. Hver dag i hele december måned trækker vi en ny knallert med en af elevernes julehistorier, som jeg læser højt for klassen, mens de spiser frokost. Jeg plejer at vælge den første knallert, og det barn, der har haft den med,… Læs mere »

Den største læringseffekt

Den største læringseffekt Alle mine elever arbejder med individuelle mål – både faglige, personlige og sociale mål. Hver uge bruger de logbogen til at reflektere over, hvordan det går med deres mål. Jeg beder dem om at skrive, hvad de har gjort siden sidst, og hvad de vil gøre det næste stykke tid for at… Læs mere »

Smart hængemappe

”Hvor kan jeg købe dine smarte hængemapper”, bliver jeg spurgt, hver eneste gang jeg holder kursus. De er også smarte til opbevaring af alle opgaverne på Ugeskemaet. Nu kan det endelig lade sig gøre i Danmark. Hængemappen kan hænge over en dør, tavle eller en krog og er lige til at pakke sammen og tage… Læs mere »

En blomst til skolen

Alle mine elever har en blomst med i skole første dag i det nye skoleår. Det er en tradition, jeg har skabt i alle mine klasser. Dit klasselokale bliver en oase – et vækstrum for trivsel og læring. Inden skolestart sender jeg en hilsen om, at jeg glæder mig til at se dem alle sammen… Læs mere »

Ugeskema i udskolingen

I udskolingen kan du med fordel arbejde med Ugeskemaet over en længere periode. Opgaverne er mere komplekse i udskolingen end tidligere i skoleforløbet. Samtidig er der flere fag – og nogle af fagene er kun repræsenteret med få ugentlige timer. Hvis jeg vælger, at køre Ugeskemaet over én uge som tidligere i skoleforløbet, kan det… Læs mere »

Udjævn arbejdsbyrden – hold løbende skole/hjem-samtaler

Det er måske nu du skal overveje, hvordan skole/hjem-samtalerne skal afvikles efter sommerferien, når det skal foregå inden for normal ”åbningstid”. Jeg har meget gode erfaringer med at holde løbende skole/hjem-samtaler. Jeg fordeler skole/hjem-samtalerne over året, så jeg for eksempel holder 3 samtaler hver anden uge. I de modsatte uger holder jeg elevsamtaler, hvor vi… Læs mere »

Tjanseskema – alle elever bidrager

Det er nemmest at bevare klasselokalet pænt og ordentligt, hvis så mange som muligt er involveret i den løbende oprydning. På den måde tager den enkelte elev et større ansvar. Alle elever er på klassens tjanse-skema, hvor nogle henter mælk, andre fejer, vander planter, rydder op på hylder, sørger for dagens sidste oprydning osv. Hver… Læs mere »